Verlenging looptijd COVID-19 gerelateerde activiteiten

Het Ministerie van VWS heeft besloten om de looptijd van de COVID-19 gerelateerde activiteiten te verlengen. Dit betekent dat:

  • Organisaties met een actieve aanvraag in tijdvak 4, activiteiten en registraties kunnen opvoeren voor COVID-19 gerelateerde activiteiten. Activiteit X voor nieuwe medewerkers (vanaf 1 maart 2020) en C, D en E.
  • Als uw organisatie nog geen aanvraag voor tijdvak 4 heeft ingediend (in december 2019, of in de afgelopen maanden) dan dient het ingevulde “extrahandenvoordezorg”-formulier als uw subsidieaanvraag voor SectorplanPlus en kunt u voor activiteit X alsnog deelnemen aan tijdvak 4 en gebruikmaken van de subsidie.
  • Als uw organisatie nog geen aanvraag voor tijdvak 4 heeft ingediend, maar via een andere weg dan extrahandenvoordezorg.nl extra personeel heeft geregeld in het kader van de Coronacrisis, dan kunt u contact opnemen met de projectleider in uw regio (https://www.sectorplanplus.nl/contact). Die zorgt dan dat u voor activiteit X alsnog deel kunt nemen aan tijdvak 4 en gebruik kunt maken van deze subsidie.

Voor alle reeds uitgevoerde trajecten tussen maart en september 2020 blijven de gepubliceerde deadlines van kracht, zoals gepubliceerd op de website. Deadlines voor trajecten uitgevoerd na september 2020 volgen nog. In algemene zin vragen wij organisaties om de registraties van uitgevoerde trajecten zo snel mogelijk aan te maken en compleet te maken.

Onder het kopje downloads is de informatie te vinden over het aanvragen van subsidie i.v.m. Covid-19

Handleiding Verantwoording van scholing- en inwerkkosten van (zorg)professionals tijdens Covid-19 webportaal klik hier
Stroomschema aanvragen Covid-19 subsidie klik hier
Q&A Covid-19 subsidie klik hier